Reiservaringen 

Twijfel je of een eenoudervakantie wel wat voor jou is? Vind je het spannend, eng of ben je bang dat je geen aansluiting vindt bij de rest van de groep? Benieuwd naar de reiservaringen van anderen? Lees dan deze reviews en laat je overhalen om ook mee te gaan op één van de mooie Maris Life vakanties.


Het was heerlijk! Bedankt iedereen!!

Barbara

Barbara - Het was heerlijk! Bedankt iedereen!!

Erg leuk, Yvette. Wij waren in dezelfde week als Angelique (was gezellig he, Angelique :-) ). Goed hotel, erg mooi gelegen (prachtig uitzicht over het meer). Vriendelijke mensen. Genoeg excursies te doen

José

José - Genoeg excursies te doen

Alsnog even een foto van onze groep kinderen. ook wij hebben het erg naar ons zin gehad . .
Wij waren de modder groep van 2e week augustus

Jacobine

Jacobine - Nog een foto van onze groep kinderen

Als eerste weer terug in NL na een weekje Kos met Marislife. Het was in 1 woord TOP! Malou, Kelly en Cecilia zijn geweldig! Het is een prachtig park, schoon, lekker eten en alles prima geregeld. Tipje: neem een buitenlandbundel als je wilt internetten, want de wi-fi is vaak overbelast, maar verder was het super!

Moniek

Moniek - Als eerste weer terug in NL

De meesten vertrekken morgen, wij mogen het nog een paar daagjes langer uitzingen. 't Is moeilijk om niet in superlatieven te vervallen, maar het is hier echt top. Ik blijf verbaasd staan over de kwaliteit en vriendelijkheid van het personeel, het eten en het hotel in het algemeen. Het MarisLife concept is uitstekend en biedt elk de vrijheid die hij wel of niet zoekt; alles kan, niets moet...

En dit alles zonder nog maar Yuri te vernoemen: de ideale groepsbegeleider die lekker met de groep meedenkt en de kunst bezit om eenieder binnen de groep evenveel aandacht te schenken. Om nog maar te zwijgen van zijn engelengeduld met de kinderen die echt dol op hem zijn. Daarnaast natuurlijk een grote dank aan alle leden van "de groep": we waren een perfecte symbiose van verschillende types die perfect op elkaar ingespeeld geraakten vanaf dag 1. Hartelijk dank aan allen voor deze heerlijke vakantie en tot snel!!!!

@Mariska: je project wordt vast en zeker een voltreffer! Vreselijk bedankt om dit mogelijk te maken

Fedde

Fedde - Het is hier top!

Ik ben al wel een tiental dagen terug, maar wilde je langs deze weg toch nog even laten weten dat Hanne en ikzelf een hééél fijne tijd gehad hebben in Lesbos. Dat is echt een eiland naar mijn hart, niet overspoeld door de grote touroperators, alles aanwezig wat wij nodig hebben op vakantie, enz ...  

Jullie hebben dat ook uitstekend georganiseerd. En Jerney, tja ..., wat kan ik daar van zeggen ... die is echt top ! Zij deed zo haar best, niks was haar te veel. In Vlaanderen zeggen wij “een zalig persoon”. Ze had ook het hart van mijn dochter gestolen, en dat gebeurt maar heel af en toe J.

Hanne heeft zelfs geweend op onze laatste dag : “Papa, ik wil helemaal niet naar huis L.” Een groter compliment kan ze niet geven, toch ?

We wensen je nog heel veel succes met Marislife en hou ons op de hoogte van jullie plannen en nieuws .

Heel veel groeten uit het koude en heel natte België,

Luc

Luc - Complimenten!

Ik ben op reis gegaan met Monchichi, mijn dochter, mezelf een koffer schone was en een moederdagkado voor papa en het was fijn!

Zo, eenmaal thuis en weer aan het werk eventjes tijd om te reflecteren op de vakantie! Nadat ik op kantoor probeerde binnen te komen met de per ongeluk meegenomen hotelsleutel, een kop automatenkoffie in mijn hand, die toch niet zo lekker is als in Spanje en de baby weer op de crèche kan dat wel even.

Ik vond het leuk. Zo’n single parents reis. Wel confronterend, dat grote bord in de hal en in de eetzaal bij ‘onze’ tafel met de tekst single parent erop. Dat voelde stiekem als een uithangboord. En stiekem heb ik mezelf nog niet in dat hokje gestopt, het alleenstaande ouder hokje. Ik ben het wel hoor, don’t get me wrong. Maar ik zie mezelf niet zo. Ik zie mezelf gewoon als mama van een bloedmooi klein, slim, leuk en grappig mensje. Ze heeft ook nog een papa die ook supertrots is op zijn mooie prinses, oma’s en opa’s die fladderen als moeder gansjes om haar heen en ooms en tantes die trots zijn als pauwen als ons wonderkind weer iets nieuws kan. Ze heeft een hele familie om haar heen. Een hele familie die haar gemist heeft. En haar papa misschien nog het meest. Gelukkig had het hotel tegen betaling WiFi zodat prinses altijd met papa kon faceTimen!

Maar het was leuk. En fijn. Op reis met mama’s en een papa die het wel begrijpen allemaal. En fijn en gezellig dat er altijd wel iemand aan de ontbijt/lunch/diner tafel zit of aan het zwembad of ergens in de lobby waar je toch even tegenaan kan kletsen. En altijd iemand die heel even je kind in de gaten houdt als je toch NOG een kopje koffie gaat halen, of even moet gaan plassen. Altijd wel iemand in de buurt die wel zonnebrand bij zich heeft of die ook achter een van de rennende jongetjes aanrent. En altijd wel kindjes in de buurt die je eigen kind even bezig houden en spelletjes mee spelen zodat je heeeeel even je benen kunt bruinen.

Had ik al gezegd dat het fijn was? Fijn om een dagtripje naar Malaga te maken met andere mama’s en buggies. Iets minder fijn is dat de Spaanse stations er niet helemaal op gemaakt zijn, met al die trappetjes en poortjes. Maar wel fijn, moeders die na een paar uur ook gewoon weer terug willen want dutjes zijn soms heilig! Ook fijn dat de euforie om toch ieeeets cultureels te zien gewoon gedeeld werd. Wij hebben maar liefst twee fonteinen gezien en de kathedraal van Malaga bekeken. Oh en ook nog iets van een haven en een standbeeld ergens van. Malaga in vogelvlucht! Wij vrouwen van de wereld!

Fijn was het ook op de markt. Waar Tinka en ik als ware gipsy’s werden gezien toen ik met jengelend kind even achter de kraampjes mocht staan. Prachtige souvenirs hebben wij, armbandjes met onze namen, en prachtig mooie jurkjes!

Fijn was het ook om dingen te leren van de andere kindjes. De Hipsterbaardentrend is ook bekend onder de peuters; mama’s hebben soms blijkbaar ook baarden, mijn ieniemienie strechmarks waren toch wel rimpels dus ik had me niet goed genoeg ingesmeerd met factor 50, een baby krijgen en toch niet vriendje en vriendinnetje zijn is verwarrend en of ik van het bestaan van jezus afwist, scheetjes zijn motors en alle brommers zijn het mooiste wat er is. Oh ja en meisjes van 15 blijven meisjes van 15! Prachtig om even terug te zien hoe dat was ook alweer, 15 zijn. Ik vond het ook fijn dat niets hoefde. En het niet raar was dat ik met mijn baby niet naar het aquapark wilde, niet naar de paardenshow hoefde en toch ook liever niet naar de dierentuin.

Had ik al gezegd dat het fijn was? Met onze voetjes in het zwembad, broodjes en taartjes bij de lunch. Dutjes op onze hotelkamer, zodat mama even op balkon kon lezen. Samen gezellig in het grote bad en spetteren met de doucheschuim. Samen heel hard lachen naar alle spiegels in de lift en genieten van alle aaien over bollen van iedereen in de eetzaal! Saampjes dansen bij de kidsclub. Och het welterustenliedje was zo mooi, ik moest er bijna een beetje van huilen, emo-mama die ik ben! Kids en Co, een groepje jonge enthousiastelingen, niet normaal! Mark was de held van alle kleine jongentjes. Het grote voorbeeld! Voor hem aten zij hun bordje met krokodillen en wurmenpasta wel op hoor!

Fijn was het ook, onze wandelingetjes alleen, langs de boulevard, en maar lachen naar de zee. Het was wel gek, Tinka haar voetjes die stonden in het zand, dat vond ze een beetje raar! Maar koffie drinken op terrasjes, dat was dan wel weer leuk! Het was allemaal toch een beetje spannend, wie ik zou ontmoeten bij de Starbucks op Schiphol, zou ik ze wel aardig vinden, en zij mij ook en beetje? Wat voor soort mensen deden dat nou, zo’n single parents reis, zou het niet onwijs tuttig worden? Maar het was fijn.

Eigenlijk was alles fijn! En mis ik het! Ik mis het buffet! Ik mis dat alle lichten automatisch uitgaan als je je kaart uit de deur haalt, ik mis de kopjes koffie met taartjes, de ijsjes, de chipjes en broodjes met kaas bij het zwembad. Ik mis alle watermeloen en de olijfjes. Ik mis het om op mijn slippers te lopen en m’n zonnebril in m’n tas te moeten doen. Ik mis het op zoek gaan naar kitscherige souvenirs en ik mis de wilde verhalen van de enige man in de harem. Ik mis stiekem niet het all inclusive bandje om mijn pols, hoewel er wel een wit randje te zien is op mijn bruine arm! En ik mis ook niet het gemis naar en van het thuisfront, maar dat is dan eigenlijk het enige! Wanneer gaan we weer?! J

Jasmijn

Jasmijn - Net terug!

Mijn dochter (11) en ik (49) zijn alweer ruim een week thuis van een meer dan fantastische vakantie in Marmaris, Turkije. Wat hebben wij genoten van deze vakantie!

Na 2 jaar met een andersoortige eenouder-vakantie op reis te zijn geweest (kamperen) wist ik een ding zeker, dát niet meer! Ik wilde meer comfort, minder volgestouwd programma en gewoon een ontspannen vakantie. Maar ja, waar vind ik die? Je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen ik in maart 2015 al googelend het vakantie-aanbod van MarisLife tegenkwam…

In aanloop tot de vakantie had ik al een goed gevoel bij de vakantie. De aanpak en service van Mariska en Emma is zeer klantgericht. Geen vraag leek teveel en werd snel en op een plezierige manier beantwoord. Vanwege de toestanden in Griekenland heb ik onze 1e keus (Korfu) laten omzetten naar Turkije en daar hebben we geen minuut spijt van gehad!

We hebben 11 dagen genoten van een all-inclusive verblijf in Hotel Ideal Panorama. Voor het eerst dat we dat meemaakten en het is ons erg goed bevallen; het eten was elke keer weer goed verzorgd, rijk aan variatie en zeer vers bereid, de service was goed, de bediening absoluut vriendelijk en we zaten in een eigen 'huisje' op het prachtig aangelegde park tegen de berg aan. De airco liet ons aanvankelijk in de steek maar dat werd direct verholpen nadat ik daar melding van had gemaakt.

De diverse excursies waren prima, vooral de horse safari blijft mijn dochter bij omdat haar paard nogal nukkig was en niet heel erg meewerkte, maar het Aquapark was helemaal geslaagd, evenals de Hammam. Met de jeepsafari hadden wij wat pech ivm een wat minder goede jeep maar ook dat werd netjes door Yuri, onze reisleider, afgehandeld. Yuri was sowieso een fantastisch lieve, leuke en gezellige reisleider voor wie niets teveel was en die er toch heel ontspannen bij liep.

In Icmeler hadden we een heerlijk strandje ontdekt (Palmiye Beach) dat de moeite waard was. We zijn er vaker naartoe gegaan; gewoon even een taxi bestellen en je bent er binnen 10 minuten. Voor nog geen €25,= hebben we de hele dag gezwommen, gezond, geluncht, drankjes gedronken en een ijsje gegeten… en dat met z'n tweetjes dus niet per persoon! Nou, kom daar nog maar eens om in andere landen…!

De groep ouders en kinderen vond ik geweldig! Mijn dochter had al heel snel aansluiting met meisjes van haar leeftijd maar ook met de jongere kinderen vermaakte zij zich prima. In het zwembad, bij de excursies maar ook 's avonds in de wifi-aria kon je haar met de kinderen vinden, samen MindCraftend of naar de animatie kijkend, ik had geen omkijken naar haar. Zij kreeg de ruimte van mij (ze kon toch nergens heen) en daarmee kreeg ook ik de ruimte voor mezelf om vakantie te vieren…Ideaal! Ik heb gezellige, mooie, ontroerende, humorvolle momenten met mijn vakantiegenoten mogen ervaren. We konden elkaar vinden in allerlei onderwerpen en dat vond ik echt anders dan in mijn eerdere single-parent ervaringen. We dronken graag samen na het avondeten nog een kop koffie op het grote terras en daarna ging het vaak soepeltjes over in wat sterkers zoals een wijntje of een biertje. Hoefde niet, kon wel. Eén avond hebben we zelf een gin-tonic-avondje georganiseerd; heel fijn…😉

In het restaurant en op het terras zag ik nog de nodige "loslopende" single-parents die nog niet op de hoogte waren van MarisLife maar die af en toe nieuwsgierige blikken wierpen op die gezellige groep mensen. Vooral mannen vielen daarbij op. Een paar zijn zelfs op ons afgestapt om te vragen wat voor groep we toch waren; duidelijk geen familie van elkaar maar wel een hoop gezelligheid, hoe zit dat?

Nou ja, jullie merken het al, ik heb sinds jaren een echt ontspannen, ontzorgde en heerlijke vakantie gehad. Een vakantie die ik iedere single-parent toewens! Dit is echt een manier om je weer helemaal op te laden en ook met je kind samen een top tijd te hebben!

Ik wens jullie daarom ook een mooie voortzetting van dit prima concept! Dat maar veel single-parents jullie mogen weten te vinden want wat jullie beloven in de filmpjes, dat maken jullie naar mijn idee echt waar! Heel erg veel dank daarvoor!


Marina

Marina - Ideale vakantie

Ik ben afgelopen woensdagavond teruggekomen van een droomvakantie op Corfu. Nooit had ik kunnen denken dat ik zo'n fantastische vakantie zou hebben met Maris Life. Alles klopte: top locatie, gelijkgestemde medereizigers, geweldige reisleidster, voor wie niks teveel was en prachtig weer. Ik weet niet hoe ik jullie moet bedanken voor dit geweldige cadeau! Ook namens mijn zoon! Wat een schot in de roos!

Het weer terug zijn in het bewolkte Nederland en nu alleen zijn is vreselijk zwaar, maar de herinnering aan Corfu, zorgt toch weer voor een glimlach op mijn gezicht! 

Dikke kus voor Cynthia en de hartelijke groeten aan jullie.

Caroline

Caroline - Droomvakantie

Samen met mijn twee tieners van 12 en 14 jaar hebben we een heerlijke vakantie gehad in Marmaris. Het hotel had een erg mooie ligging met een prachtig uitzicht op zee en bergen. Het eten was prima met ook vele turkse specialiteiten. Ook de leuke excursies met name de paardsafari en de tocht met een echt piratenschip langs mooie baaitjes om in te zwemmen hebben bijgedragen aan een hoog plezier gehalte. Maar het meest geslaagd was toch het 1-ouder concept van Maris Life, het samenzijn met andere single parents zorgde ervoor dat je steeds gezelligheid kon opzoeken (bv aan tafel of op terras) als je er behoefte aan had (niets moet, alles mag).

We waren met een hele leuke groep volwassenen en ook de kids van uiteenlopende leeftijden pakten zich heel goed samen...en dit alles onder coördinatie van een top-reisleider, Yuri, die elk moment voor iedereen klaarstond. De kids waren dol op hem en over mijn zoon maar nog te zwijgen! 

Bedankt Maris Life- team voor deze onvergetelijke vakantie, deze stap had ik veel eerder moeten zetten!

Lieve groeten,

Sofie, Finn en Alexandra

Alexandra

Alexandra - Onvergetelijke vakantie!

Bij deze (een van) de leukste foto's van mijn vakantieweek met Maris Life naar Marmaris. We hebben een geweldige week gehad en hadden eigenlijk stiekem nog wel langer willen blijven. De groep was gezellig, de reisleider perfect en voor de rest gewoonweg super! Heel erg bedankt voor het mogelijk maken van deze vakantie! Milan was een fan van Loe Loe en heeft heerlijk nog even heerlijk met haar geknuffeld, Kids en Co waren drie super leuke en lieve mensen waar Milan zich meteen bij thuis voelde. Vandaar dat ik deze foto heb gekozen om naar jullie te verzenden.


Heel veel liefs van Milan en Linda!

Linda

Linda - Geweldige week gehad!

Ik vind het erg spannend om mee te gaan met Maris Life. Ik ben eigenlijk altijd allergisch geweest voor georganiseerde reizen, maar het is mij vorig jaar alleen met mijn zoon van 8 jaar zo tegengevallen dat ik kies voor zekerheid. Ik wil zeker weten dat mijn zoon en ik genieten van onze vakantie. Maris Life, jullie garanderen ons toch gelijkgestemden op de bestemming?

Ons antwoord: "Wat leuk dat je een Maris Life vakantie overweegt. Wij beloven je: jij en je zoon zullen zich niet vervelen! Op al onze reizen zijn er gegarandeerd gelijkgestemden en kun jij gezellig na tafelen, borrelen of mee op excursie samen met andere alleenstaande ouders en hun kinderen. Of je nu op zoek bent naar een kleinschalige of een luxe accommodatie, bij ons vind je zeker een vakantie die bij jullie past."

Shirley

Shirley - Spannend!

Maris Life maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, gepersonaliseerde advertenties te tonen en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Akkoord' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan hier ons cookiebeleid.